Ontdek samen met ons Belgie rond op de sup

Onze Suptours

We bieden verschillende mogelijkheden aan. Iedere Suptour duurt tussen 1u en 1u30, tenzij anders besproken.

Startend met een lichte opwarming en introductie over de Supsport. Tevens bieden we een opleiding in de basistechnieken aan, zodat iedereen veilig en met een goed gevoel het water op kan. Hierna vertrekken we met zijn allen richting de prachtige stad, omgeving of streek.

We bieden verschillende locaties aan zodat je niet te ver moet rijden om op het water te gaan! Momenteel hebben we bijvoorbeeld veel tours in Gent, Brugge (Domein Aan de Plas) en Zeebrugge (op zee). Is er dicht in jou buurt een leuke spot die je eens op een sup wil verkennen?
Geen probleem! Laat het ons weten, wij zoeken het uit of het een toegelaten spot is en we gaan ervoor!

Boekingen lopen het ganse jaar door, maar de tours starten met de paasvakantie en eindigen op 15 oktober.

Hieronder vind je onze vaste suptours terug!

Volg ons op

Wat is SUP?

Stand up paddling (SUP) is een sterk groeiende sport. De sport is ontstaan vanuit de surfcultuur en groot geworden op de Hawaïaanse wateren. Waarom deze sport momenteel wereldwijd zo snel in populariteit toeneemt is eenvoudig te verklaren: het is leuk, gezond en voor iedereen. In ons land van water kun je met een stand up paddle board alle kanten op: meren, rivieren, kanalen en sloten. Ze zijn er in overvloed. Je kunt de natuur opzoeken of een stadstour maken. Keihard trainen of genieten van de omgeving.
Alleen of met vrienden. In het voor- en najaar goed beschermd met een wetsuit aan, op de zomerse dagen in zwemkleding.

Suppen is gezond!

Sporten is goed voor je gezondheid. De Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) adviseert 30 minuten matig actief bewegen per dag, op minimaal vijf dagen per week. Ga je met je stand up paddle board het water op, dan train je bovendien meerdere spieren. Suppen is dus niet alleen gezond, maar ook een goede work out.

Suppen is voor iedereen!

Anders dan de meeste watersporten is suppen makkelijk te leren en dus toegankelijk voor een breed publiek. Zowel jong als oud peddelt na enkele minuten vrolijk rond.

Voor degenen die een grotere uitdaging zoeken en meer het surfgevoel willen ervaren is het suppen in de golven een aanrader. De Noordzee biedt hiertoe genoeg mogelijkheden.

...binnen 5 minuten onder de knie

De basis van stand up paddle heb je al binnen vijf minuten onder de knie.
Via talloze meren, sloten en andere waterwegen kan je dan al 365 dagen per jaar een rondje citysurfen door de grachten of een relaxte tocht in de natuur maken.
In Hawaii, de bakermat van deze sport, heeft bijna ieder huishouden een supboard.
Het voordeel ten opzichte van veel andere watersporten is dat je alleen een board en een peddel nodig hebt voor het beoefenen ervan.
En de kids? Die zet je gewoon voorop. De grotere boards hebben voldoende drijfvermogen om naast een volwassene ook een kind te dragen.

Urban Sup tour Gent

The urban Sup Tour Gent is één van onze meest populaire tours. (voor andere tours, vul even het onderstaande formulier in)

Urban Sup Tour Gent;

Start aan de Bijloke kaai in Gent, richting Graslei en terug.
Voor velen een trip om nooit te vergeten door het oude gedeelte van Gent. (Verder dan de Graslei richting Gravensteen komen we niet daar dit bij wet verboden is voor grote groepen.)

1 hr sup tour :

van 2 personen   45 € pp
van 4 personen   40 € pp
van 6 personen   35 € pp
van 8 personen   30 € pp
van 10 personen 25 € pp

2 hrs sup tour;

van 2 personen   60 € pp
van 4 personen   55 € pp
van 6 personen   45 € pp
van 8 personen   40 € pp
van 10 personen 35 € pp

Board, paddle and lifejacket included.

Reservatie is altijd gewenst!


Teambuildings / sportdagen / activiteit op maat;

Bent u geïnteresseerd in sportdagen / teambuildings / Suptour op maat of bij jullie in de buurt? Andere schoolactiviteiten?
Alles is op maat te verkrijgen, mail ons even om het te bespreken op thierry@aandeplas.be of stel uw vraag hieronder !

Volg ons op

Indien geïnteresseerd vraag zeker naar onze GIANT SUPS !

Interesse in één van onze tours? Vul hieronder snel het aanvraagformulier in!!

  • vraag/question/question